Amundi участва във водещо събитие за Икономика и Финанси в България

петък 17 декември 2021

Amundi

По време на специализираното събитие Investor Finance Forum, в продължение на над 5 часа и в 4 различни панела бяха проведени дискусии, коментари и прогнози от водещи експерти по най-важните икономически и финансови теми.

В панела за икономическо развитие участва Алесиа Берарди, Ръководител на Стратегическите и Макро проучвания на Развиващите се пазари, заедно с водещи Български икономисти, включително бивш Министър на финансите.

 

Сред другите дискутирани теми тя открои също, че “Двигателите на икономическото възстановяване са увеличеното търсене и достатъчните фискални стимули, докато инфлацията е страничен ефект от постоянните ограничения заради Ковид-19 пандемията.” В същото време, тя отбеляза, че “все още не сме видели пика на инфлацията, като връщане към нормални нива може да се очаква през 2022 не само в развитите страни, но и в развиващите се страни като Бразилия и Русия”.

Явор Ачев, Мениджър за България, участва в панела за Взаимните Фондове, индустрия която нарасна с 60% от началото на 2021, както бе обявено от него по време на дискусиите.

Other news