Глобален обхват, местни корени

    

Amundi (Амунди) е най-голямото дружество за управление на активи в Европа по размер на управляваните активи и се нарежда в първите 10в световен мащаб. 

Благодарение на присъединяването на Pioneer Investments (Пайъниър Инвестмънтс) през юли 2017 г., сега Amundi управлява над 2.037 трилиона2 ЕВРО активи чрез шест инвестиционни центъра3

2.037tn

трилиона ЕВРО управлявани активи2

N°1

в Европа1

В ТОП 10 

в света1

Широк спектър инвестиционни стратегии

Задълбочени познания в областта на инвестициите, както в пасивните, така и в активните инвестиционни стратегии, включително:

  • алфа фокусирани портфейли (инструменти с фиксиран доход, акции, мулти активи), 
  • интелигентни бета (smart beta) и факторни инвестиционни подходи, 
  • реални активи (недвижима собственост, частен капитал, частен дълг, инвестиции в инфраструктура), 
  • консултантски и други услуги...

И неповторима целенасоченост в помощ на клиентите за вземането на информирани инвестиционни решения, възползвайки се от експертизата и познанията на Amundi в икономическите проучваният и на база на нашите несравними аналитични способности, както и на присъствието ни в основните световни финансови центрове4

 A comprehensive range of investment strategies

Изцяло насочен към клиента модел на услугите

A client-centric service model
Глобалната база от над 100 милиона индивидуални, институционални и големи корпоративни клиенти отразява способността на Amundi да печели доверието на широк спектър от частни и публични инвеститори от целия свят.

Amundi разчита на богатия си опит и близкото партньорство с други управители на активи, платформи за дистрибуция и мрежи за продажби в Европа, Югоизточна Азия и Северна Америка, за да предложи индивидуални продукти, иновационни услуги и инвестиционни съвети с добавена стойност, които най-добре да удовлетворяват нуждите на клиентите и техните рискови профили.

Ние използваме богатата си експертиза и инвестиционната си култура, базирана на  научни изследвания, за да предложим на нашите институционални и корпоративни клиенти от цял свят цялостни и обективни инвестиционни решения, съчетани с висококачествени услуги.

Глобално географско покритие, истинска близост до клиента

Amundi е безспорното1 дружество номер едно в Европа за управление на активи, с водеща позиция в ключовите пазари на континента:

  • Amundi е определено за № 1 във Франция
  • сред първите 3 в Италия5 и Австрия6
  • и е първокласен международен играч в Германия7

 Интегрирането на Pioneer Investments през юли 2017 г. осигурява на Amundi подобрени възможности за дистрибуция в Северна Америка и пълна гама от възможности за управление на активи, за да отговори по-добре на нуждите на инвеститорите в Югоизточна Азия и Близкия Изток.

За да научите повече за историята на групата Amundi, нейните акционери, политиката за човешките ресурси или за да следите ежедневната информация, посетете фирмения уеб сайт

http://about.amundi.com

1. Източник: IPE “Топ 400 дружества за управление на активи” публикувано през юни 2023 г. и въз основа на НСА към м. декември 2022 г.
2. Amundi фигурира от 31 декември 2023 г. 
3. Инвестиционни центрове: Бостън, Дъблин, Лондон, Милано, Париж и Токио
4. Класация за 2020 г. на Extel към cептември 2023 г.
5. Източник: Assogestioni към 31 декември 2023 г.
6. Източник: Данни на VÖIG и Amundi към cептември 2023 г.
7. Източник: BVI към 31 декември 2022 г.